paella cu fructe de mare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei
  • sare
  • piper 1 cana mare de orez
  • 1ceapa
  • 1morcov o mana de mazare
  • cateva pastai fasole verde
  • ardei gras
  • 4 pulpe de pui(sau carne de porc dupa preferinta)100 gr langoste
  • 100 gr melci
  • 100 gr creveti
  • 100 gr midii
  • 1 rac dupa preferinta (nu e obligatoriu)

Mod de preparare

se fierb scoicile in putina apa cu sare pana cand se deschide cochilia,apoi se adauga langostele si crevetii.

intr-o tigaie putin inalta se prajeste carnea.in uleiul in care am prajit carnea se adauga ceapa,morcov razalit pe razatoarea mare,mazarea,fasolea,ardeiul.Cand s-au calit suficient cat sa prinda putina culoare se adauga toate fructele de mare pe care anterior le-am fiert,si carnea prajita .Se amesteca toate ca sa se intrepatrunda gusturile ,apoi se masoara la o cana de orez dublu de apa(adica la o cana de orez se adauga(cu aceeasi masura sau cana) 2 cani de apa).se adauga orezul, se amesteca impreuna cu toate celelalte si apoi se pun 2 cani apa,sare si piper dupa gust.

pentru ca bobul sa ramana intreg e importan ca atunci cand adaugam orezul sa nu fie apa in tigaie.

va doresc pofta mare

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise