Paine cu seminte si lapte

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 g drojdie;
  • faina cat cuprinde (~ 500 g);
  • 200 ml apa calda,
  • 50 ml lapte la temperatura camerei;
  • 1 lingurita sare,
  • Seminte de susan si mac

Mod de preparare

Se prajeste (numai) susanul maxim 1 minut, intr-o tigaie, fara ulei, amestecand continuu, sa nu se arda.

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, laptele si apa calda treptat, apoi si sarea si se amesteca pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Se asaza aluatul intr-o tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut 30 de minute. Apoi se unge cu putina apa, se presara semintele si se da la cuptorul incins, la foc mic, cam 45-50 de minute.

Pofta Buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise