Paine cu seminte si lapte

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 g drojdie;
  • faina cat cuprinde (~ 500 g);
  • 200 ml apa calda,
  • 50 ml lapte la temperatura camerei;
  • 1 lingurita sare,
  • Seminte de susan si mac

Mod de preparare

Se prajeste (numai) susanul maxim 1 minut, intr-o tigaie, fara ulei, amestecand continuu, sa nu se arda.

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, laptele si apa calda treptat, apoi si sarea si se amesteca pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Se asaza aluatul intr-o tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut 30 de minute. Apoi se unge cu putina apa, se presara semintele si se da la cuptorul incins, la foc mic, cam 45-50 de minute.

Pofta Buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise