Paine cu usturoi la cuptor

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -o franzela feliata
  • -100 gm unt( sau margarina)
  • -2 lingurite usturoi pudra
  • -2 lingurite oregano uscat
  • -4 lingurite cascaval ras
  • -1 lingurita seminte de susan
  • -1/3 lingurita sare

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider si se adauga praful de usturoi si oregano uscat, amestecat cu putine seminte de susan prajite putin in tigaia fara ulei.

Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti pe feliile de franzela.

Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit dinainte la 220 de grade.

Dupa 6-7 minute feliile de paine se intorc pe cealata fata( care s-au rumenit putin) , se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor 6-7 minute pana s-au rumenit.

Se serveste ca aperitiv.

Pofta buna!

Trebuie avut grija cu praful de usturoi, deoarece uneori este sarat; in acest caz nu se mai adauga sare .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise