Paine de casa impletita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g faina alba tip 000
  • 25 g drojdie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 200 g apa

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu sare si cu apa calduta si se lasa pana cand dospeste drojdia. Se face o gropita in faina in care se toarna drojdia dizolvata .

Se framanta compozitia pana se incalzeste aluatul.

Se puna aluatul la dospit ,preferabil langa o sursa de caldura,aproximativ 30 minute pana cand acesta isi mareste volumul .Dupa aceea se intinde aluatul pe o planseta si se imparte in 3 parti egale .

Se ung mainile cu ulei ,modeland astfel aluatul in forma de spic.

Se unge tava cu ulei ,dupa care se pune o hartie de copt pe care se aseaza impletitura ,se lasa inca 10 minute la crescut .

Impletitura se unge cu galbenus de ou si se presara mac apoi se pune in cuptorul incins 40 minute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise