Paine de casa - la aparat de facut paine

Timp pregatire
205 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 680 g faina de secara (merge si cu 000, dar e mai sanatos asa)
  • 300 ml apa sau lapte
  • 2 oua
  • 2-3 lingurite de sare
  • un pachet susan
  • un pachet seminte decojite floarea soarelui
  • 30 grame drojdie (dimensiunea unei nuci) faramitata
  • 50 grame unt (nu margarina! - daca nu se poate unt, atunci ulei)

Mod de preparare

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare:

- apa (laptele) si ouale

- untul

- faina

- sarea

- semintele si susanul

- drojdia

Recomand sa amestecati putin ingredientele, unele masini nu reusesc sa le amestece bine de la inceput. Masina isi face apoi programul fara probleme. Daca vi se pare prea tare, puteti adauga inca 50 ml apa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise