Paine dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina alba de grau
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 450 ml apa
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri ulei
  • 200 gr stafide
  • 100 gr miez de nuca
  • 4 linguri esenta de vanilie
  • zahar pentru pudrat
  • o lingurita sare

Mod de preparare

Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot.

Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi se pun uleiul si sarea.

Siropul caldut, obtinut din apa si zahar, la care se adauga 2 linguri de esenta de vanilie, se toarna treptat peste faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de castron. Se lasa la dospit cca o ora.

Stafidele se tin cateva minute in putina apa amestecata cu doua linguri de esenta de vanilie, apoi se pun la scurs.

Aluatul dospit se imparte in doua parti egale din care se intind doua foi. Pe fiecare dintre ele se presara stafide si miez de nuca taiat marunt. Se ruleaza si se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se tin la cuptor cca 40 minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise