Paine dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina alba de grau
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 450 ml apa
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri ulei
  • 200 gr stafide
  • 100 gr miez de nuca
  • 4 linguri esenta de vanilie
  • zahar pentru pudrat
  • o lingurita sare

Mod de preparare

Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot.

Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi se pun uleiul si sarea.

Siropul caldut, obtinut din apa si zahar, la care se adauga 2 linguri de esenta de vanilie, se toarna treptat peste faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de castron. Se lasa la dospit cca o ora.

Stafidele se tin cateva minute in putina apa amestecata cu doua linguri de esenta de vanilie, apoi se pun la scurs.

Aluatul dospit se imparte in doua parti egale din care se intind doua foi. Pe fiecare dintre ele se presara stafide si miez de nuca taiat marunt. Se ruleaza si se pun in tavi tapetate cu hartie de copt. Se tin la cuptor cca 40 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise