Paine facuta in casa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cutii de iaurt mici(sau un pahar de lapte batut Brenac).
  • 500 gr faina alba(daca continutul este prea moale se mai adauga faina,pana se va face o coca moale ca de cozonac).
  • 1 lingurita rasa de sare.
  • 2 oua.
  • 1 plic praf de copt(praful de copt se amesteca in faina).
  • 1 lingura ulei(eu am pus o lingura de unt topit).
  • 1 plic fistic maruntit(Kaufland).

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul si apoi lasam coca astfel rezultata sa se odihneasca 15 minute.Punem coca in forme sau intr-o tava(eu am pus-o in forme de teflon unse cu unt,pentru a se desprinde usor din forma).Pe deasupra ungem coca cu ou batut si presaram cateva bobite de fistic maruntit(numai pentru cine doreste sa puna fistic),apoi le bagam la cuptor pentru 40 de minute.Se face proba cu scobitoarea,ca sa vedem daca painea este coapta.Este pentru prima data cand fac paine si mi-a iesit chiar foarte buna.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise