Paine facuta in casa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cutii de iaurt mici(sau un pahar de lapte batut Brenac).
  • 500 gr faina alba(daca continutul este prea moale se mai adauga faina,pana se va face o coca moale ca de cozonac).
  • 1 lingurita rasa de sare.
  • 2 oua.
  • 1 plic praf de copt(praful de copt se amesteca in faina).
  • 1 lingura ulei(eu am pus o lingura de unt topit).
  • 1 plic fistic maruntit(Kaufland).

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul si apoi lasam coca astfel rezultata sa se odihneasca 15 minute.Punem coca in forme sau intr-o tava(eu am pus-o in forme de teflon unse cu unt,pentru a se desprinde usor din forma).Pe deasupra ungem coca cu ou batut si presaram cateva bobite de fistic maruntit(numai pentru cine doreste sa puna fistic),apoi le bagam la cuptor pentru 40 de minute.Se face proba cu scobitoarea,ca sa vedem daca painea este coapta.Este pentru prima data cand fac paine si mi-a iesit chiar foarte buna.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise