Paine"floare" cu tarate si seminte

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200ml apa
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 400g faina alba
  • 100g tarate de grau
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 10g drojdie uscata
  • Pt deasupra:
  • 1 ou
  • 50ml lapte
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte in
  • 1 lingurita seminte de dovleac
  • 1 lingurita seminte de susan

Mod de preparare

Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15 minute, apoi adaugam ingredientele ramase si framantam cam 20-30’, dupa care acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa creasca aluatul cam 1h. Eu am folosit masina de paine, am pus ingredientele in ordinea enumerata si dupa 90’ am avut aluatul si framantat si gata crescut.

Intre timp pregatim o tava rotunda, pe care o tapetam cu hartie de copt.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 18 bucati. Fiecare bucata de aluat o modelam pe masa de lucru dand-ui o forma sferica de mingiuta si o asezam in tava, incepand din centru. Procedam la fel cu tot aluatul pana umplem tava. Lasam la crescut in tava, inca 30’. Intre timp batem bine oul cu laptele si cand painica s-a umflat si a ocupat toata suprafata tavii, o ungem cu amestecul de ou/lapte si presaram pe fiecare bucatica, seminte dupa dorinta.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45’ la foc mediu. Spre final, mirosul inbietor de paine proaspata, ne va instiinta ca painica este gata pentru savurat!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise