Pancakes by Jamie Oliver

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 bucati:
  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lingurite zahar
  • 115 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 140 ml lapte
  • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu sarea pana se fac spuma.

Intr-un bol separat adaugam galbenusurile si zaharul si mixam bine.

Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, continuand sa mixam pana la omogenizare (pana cand terminam de pus faina si laptele).

La final incorporam albusurile spuma si amestecam usor pentru a ramane aerata compozitia.

Ungem tigaia(cu diametru mai mic am eu) cu putin ulei si o punem la incins la foc mediu.

Luam cu un polonic din compozitie si turnam in tigaia incinsa bine (compozitia trebuie pusa pe mijlocul tigaii).

Lasam cam 2-3 minute pana cand apar bule de aer pe clatita, apoi o intoarcem cu grija pe partea cealalta, folosindu-ne de o spatula. Lasam si partea cealalta 2-3 minute pana cand se rumeneste.

Le servim cu ce ne place: gem, dulceata, miere, sos de ciocolata. Noi le-am servit cu ciocolata.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise