Pandispan cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingutita rasa sare
  • sucul de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingura esenta de rom
  • visine

Mod de preparare

Ouale se separa (albusuri si galbenusuri).

Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul.

Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se.

Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi se adauga si zaharul in ploaie, zaharul vanilinat si se bat pana devin o spuma albicioasa si tare.

Pe urma se adauga si galbenusurile putin cate putin, si se mixeaza bine.

Lasam mixerul deoparte si folosim o lingura de lemn. Punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus.

Trebuie sa iasa o compozitie potrivita. Nici prea moale nici prea tare.

Ungem tava de la aragaz cu ulei (sau hartie de copt) si turnam compozitia. Dam visinele prin putina faina si le presaram peste tot, in tava.

Incingem cuptorul mai devreme. Lasam prajitura aproximativ 45 min-1 h (pana trece testul scobitorii).

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise