Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pangasius file
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 5-6 linguri vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam bucatile de peste, le tamponam cu un servet de bucatarie de surplusul de apa, apoi le condimentam cu putina vegeta si piper pe ambele parti.

Ceapa o curatam si o taiem felii rounde, apoi o desfacem inele.

Ardeiul verde si rosu il taiem fasii.

Rosiile le tocam marunt si le amestecam cu vinul.

Punem intr-o tava hartie de copt si o ungem cu uleiul.

Cateva inele de ceapa le punem in tava, asezam bucatile de peste, apoi amestecul se rosii cu vin il turnam uniform.

Venim cu bucatile de ardei verde, ardeiul rosu si restul de ceapa deasupra.

Presaram putina sare si piper peste legume si introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Dupa ce au trecut 35-40 de minute incercam pestele cu o furculita sa vedem daca este bine patruns.

Daca este gata, il scoatem din cuptor si il acoperim tava cu hartie de copt deoarece el se va pastra fraged si nu va avea tendinta sa se usuce.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise