Panini integrale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina 000
  • 300 g faina macinis integral
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • una de sare
  • 30 g de unt moale
  • 300 ml apa calda
  • seminte de in.Pentru crusta:1 litru apa
  • 2 lingurite de sare
  • 6 lingurite amidon de porumb

Mod de preparare

Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se amesteca cu faina si untul apoi se adauga restul de apa calduta,pana rezulta un aluat cu consistenta molcuta;se bate de cca 50 de ori de masa,apoi se lasa la crescut jumatate de ora;se formeaza apoi 12 bile de aluat;se de in clocot amestecul de apa,amidon si sare,apoi se scufunde 30 de secunde bilele ,se scot cu o paleta si se aseaza in tava de la cuptor tapetata cu hartie pergament;se presara seminte de in si se coc cca 30 minute la 210 grade.Reteta este adaptata dupa cea a Laurei Adamache.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise