Papa Rellena

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Papa Rellena,sunt niste cartofi umpluti,originari din Peru,dar sub alte denumiri se gasesc in toata America Latina.
  • Reteta 6 portii
  • Ingrediente pt aluat:
  • Cartofi 2 kg
  • Oua 2 buc.
  • Faina de grau 0,200kg
  • bicarbonat 1praf
  • Sare,piper
  • Umplutura:
  • Carne tocata de vita 0,500kg
  • oua 2 buc
  • ceapa 0,200kg
  • patrunjel si coriandru verde 2 legaturi
  • arde iuti 2 bucati
  • faina 0,050kg
  • sare,piper,boia de ardei dulce,
  • Pentru Salsa Criolla
  • ceapa 1 buc.;sfecla rosie din conserva 100gr.;avocado 1 buc.;ardei iuti 1 buc.;rosii 1 buc,oregano,ulei de masline,otet de vin.Aceste ingrediente se taie julien si se rad,se combina,se condimenteaza si se asezoneaza,formand un fel de salata.Aceasta salsa serveste drept garnitura la preparatul principal.

Mod de preparare

Aluatul se face din cartofii fierti si apoi curatati,care se zdrobesc.Acestia se amesteca cu ouale,faina si bicarbonatul,si se condimenteaza.Se framanta bine si se dau la rece pentru 2 ore,sub forma unor bile,invelite in nailon.

Umplutura se face din carne ,oua,ceapa tocata fin,usturoi,verdeata si faina.Se condimenteaza si se framanta bine,se pune in folie si se da la rece.

Dupa doua ore se scoat bilele de aluat,se ia cate una in palma,se face o adancitura si se umple cu tocatura.Se acopera bine si li se dau o forma rotunda,avand mainile umezite,se pun din nou in frigider.Se scot dupa o ora si se prajesc in baie de ulei fierbinte.

Preparatul se serveste cald sau rece,impreuna cu Salsa Criolla.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise