Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g branza vaci
  • -300 g faina
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -coaja rasa de lamaie
  • -1 pliculet de zahar vanilat
  • -1 varf cutit bicarbinat de sodiu
  • -ulei ptr prajit
  • -smantina ptr servit

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se face un aluat din branza de vaci, faina, zahar, coaja de lamaie, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Aluatul se lasa la dospit, dupa care din el se face o bara, se portioneaza si se formeaza papanasi, avind gaura la mijloc ( ca un inel). Acestia se prajesc in uleiul incins, la foc mic, pina se rumenesc pe ambele parti.

Se servesc calzi cu smantina deasupra.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise