Papanasi cu branza si sirop de soc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr branza proaspata de vaci
  • 1 lingurita de gris
  • 150-180 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura cu sirop de soc sau miere poliflora
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zagar vanilinat
  • sare
  • ulei
  • smantana

Mod de preparare

Branza prospata se paseaza cu o furculita si se amesteca bine cu ouale, zaharul vanilinat, grisul, un praf de sare si siropul de soc. Se cerne faina cu praful de copt si se adauga treptat, pana se obtine un aluat potrivit de moale, care sa se poata modela usor. Se strange tot aluatul din castron si se framanta apoi pe un tocator sau pe o planseta din lemn, presarata cu faina. Se intinde aluatul intr-un sul din care se taie cate o bucata de aluat, care se modeleaza mai intai in forma de bila, apoi se aplatineaza si se formeaza un gol in mijloc. Se pun pe planseta presarata cu faina si dupa aceea se prajesc, cate 3-4 intr-o tigaie incinsa cu ulei, la foc potrivit, sa se patrunda bine. Se prajesc pe ambele parti, se scot cu o furculita si se lasa la scurs. Se pudreaza cu zahar si se servesc. Cine doreste mai poate adauga peste ei si cate o lingura de smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise