Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • Pentru papanasi
  • -250 g branza dulce de vaca
  • -2 oua
  • -3 linguri de faina
  • -1 praf de sare
  • Pentru pesmet
  • -10 linguri de pesmet
  • -75 g unt( sau ulei)
  • -4-5 linguri de zahar

Mod de preparare

Preparare

Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia.

Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se

turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare o adâncitură la mijloc.

Se pune intr-o cratita pe aragaz apa si putina sare.

Cand apa fierbe se pun papanasii si se fierb la foc mic 10 minute.

Intre timp se prepara pesmetul.

Intr-o tigaie anti-aderenta se topeste untul si se adauga pesmetul; se prajeste pana ia o culoare aurie.

Se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul.

Papanasii se scurg si se tavalesc in bolul cu pemet.

Se scot pe un platou.

Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise