PAPPARDELLE CU SOS DE SPANAC

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatana de usturoi,nedesfacuta
  • 350g pappardelle(paste fainoase in forma de panglici)
  • 1lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mijocie, tocata marunt
  • 175g ciuperci asortate
  • 225g spanac frunze
  • 300ml frisca lichida nebatuta(35% grasime)
  • 1/2 zeama de lamaie
  • sare si piper
  • parmezan ras pentru servit

Mod de preparare

Se coace usturoiul intreg la cuptor 15-20 min sa se inmoaie.Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet,se scurg se se tin la cald.Se pune o tigaie cu ulei la incins si se adauga ceapa tocata pana se inmoaie.Se adauga ciupercile si miezul de usturoi si inabusiti inca 2 min ,apoi adaugati sucul de lamaie si se fierbe inca 2 min.Adaugati,amaestecand frunzele de spanac si frisca.Asezonati cu sare si piper,apoi mai tineti pe foc pana cand frunzele de spanac s-au inmuiat usor.Serviti pastele cu parmezan presarat deasupra.Acest preparat se poate face si fara spanac.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise