PENTRU PARFAIT:Se unge cu grasime si se tapeteaza cu o folie de aluminiu o forma de chec mare;
Se pun albusurile intr-un bol, se adauga sarea si se bat spuma cu mixerul;
Se pune zaharul intr-un vas, pe foc, cu 100 ml de apa rece si se incalzeste treptat pana ce incepe sa fiarba, amestecand pentru a se dizolva;
Cand fierbe zaharul, se mareste focul si se lasa siropul cca 3 minute la temperatura maxima;
Cu mixerul la viteza maxima, se toarna siropul incet peste albusurile spuma si se continuua sa se bata pana se racesc;
Separat se bate frisca, pe care o incorporam apoi incet cu spuma de albusuri cu zahar.
PENTRU BAZA
Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul;
Se trec prin sita 100 g de zmeura si se adauga 1 lingura zahar pudra;
Restul de fructe se pun in alt vas, presarandu-se deasupra 1 lingura de zahar pudra, dupa care se zdrobesc cu furculita;
Se pune jumate din cantitatea de parfait intr-un vas si se incorporeaza lichiorul de migdale si biscuitii sfaramati;
In cantitatea de parfait ramasa, se incorporeaza fructele zdrobite si 2 linguri de zmeura trecuta prin sita;
Se toarna jumatate din amestecul cu biscuiti in forma pregatita si se congeleaza 1 ora;
Se scoate forma din congelator si se aseaza deasupra stratului cu biscuiti un strat de parfait de fructe, precum si din zmeura, trecuta prin sita si ramasa;
Se toarna deasupra restul de amestec cu biscuiti si se da la congelator cca 4 ore.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise