Parfe de banane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g banane
  • 2uoa
  • 50ml lapte
  • 150g zahar 30 ml ligior de banane
  • 500g frisca

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu zaharul si laptele pe baie de apa pana se ingroasa compozitia.Se ia de pe foc, se adauga lichiorul si se amesteca pana se racesc.Miezul de bananese paseaza printr-o sita inoxidabila si se amesteca cu compozitia de uoa.Se adauga 400g frisca si se toarna intr-o forma de chec cu peretii drepti.Se niveleaza, se acopera cu o folie de celofan si se tine la congelator 5-6 ore.Se scoate din forma introducand forma intr-un vas cu apa fierbinte timp de 1-2 min.Se serveste imediat .

Se poate decora si cu felii de banane.In lipsa lichiorului de banane , se poate folosi si esenta de banane.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise