Pârjoale moldoveneşti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne, 100 g franzelă, 100 g ceapă, 1 ou, 1 legătură mărar, sare, piper pisat şi usturoi după gust, ulei pentru prăjit
  • Pentru împănat: 1 lingură făină, 2 ouă, 100 g pesmet.

Mod de preparare

Se curăţă carnea de pieliţe şi de vine şi se dă de două ori prin maşina de tocat împreună cu franzela înmuiată şi stoarsă, ceapa călită şi verdeaţa. Se potriveşte de sare şi de piper, se adaugă 1-2 ouă, se amestecă bine frământând şi se formează pârjoale în forma frunzei de vişin care se dau prin făină, ouă bătute şi prin pesmet alb.

Se prăjesc pe ambele părţi în grăsimea bine înfierbântată. Se servesc cu piure de cartofi sau fasole, spanac, mazăre sau cu sote de morcovi.

Când se servesc, pârjoalele se pot stropi cu unt topit sau cu mujdei de usturoi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise