Pasca cu branza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 250 g faina
  • - 125 g unt
  • - 65 g zahar
  • - 1 pachetel zahar vanilat
  • - 1 ou
  • Ingrediente umplutura:
  • - 1 kg branza vaci, bine scursa
  • - 5 oua gaina (eu am pus 3 oua mari, de gasca!)
  • - 5 linguri smantana
  • - 1 pliculet zahar vanilat (eu am pus un pliculet cu esenta naturala vanilie Dr Oetker)
  • - 150 g stafide aurii
  • - Esenta rom (pentru inmuierea stafidelor!)
  • - 200 g zahar
  • - 4 linguri faina
  • - 2 linguri gris
  • Pentru decor:
  • - migdale intregi si taiate
  • - fistic taiat
  • - zahar pudra

Mod de preparare

Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen.

Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru 30 minute.

Intre timp, se pun stafidele in apa calduta cu esenta rom pentru a se umfla.

Preparam umplutura: punem toate ingredientele (exceptind stafidele) la robot, mixa, iar apoi adaugam stafidele scurse.

Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (de tort, cu inel, e mai bine! ) tapetata cu hartie de copt. E bine ca aluatul sa treaca putin peste marginea de sus a tavii. Daca nu se intampla lucrul acesta, nu e nimic grav. Dam la copt, fara umplutura, si lasam 10 minute.

Dupa 10 minute scoatem, turnam umplutura si dam din nou la cuptor pentru 45 minute. Scoatem dup ace s-a copt, lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se scoate si se presara zaharul pudra, migdalele si fisticul.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise