Pasca cu branza dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina,
  • 100 ml smantana,
  • 1 ou,
  • un cub de drojdie,
  • coaja de la o lamaie rasa,
  • o esenta de rom,
  • 2 linguri de zahar,
  • un varf de cutit de sare,
  • 100 ml iaurt
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr branza dulce de vaci,
  • 3 oua,
  • 3 lilnguri de zahar,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 100 gr stafide,
  • 100 gr smantana

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie, smantana si se face un aluat suficient de tare. Se lasa la crescut cel putin o ora, dupa care se pregateste umplutura si se incalzeste cuptorul.

Umplutura - o punem intr-un vas toate ingredientele, le omogenizam bine. Cand aluatul a crescut, asezam intr-o tava hartie de copt, stropim cu ulei si facem o foaie de aluat rotunda pe care o asezam in tava, apoi facem un inel din aluat impletit in doua pe care il asezam in tava pe margini si turnam compozitia de branza, facem sfanta cruce din aluat si o asezam pe mijlocul pastii, ungem totul cu un ou batut spuma si dam tava la cuptor la foc potrivit, cam o ora. Cand este coapta pasca o scoatem si o ungem cu miere de albine.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise