Pasca cu brinza de vaci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 750 g brinza de vaci proaspata, 100 g de unt, 200 ml de smintina, 50 g de gris, 50 g faina, 200 g zahar, 5 oua,
  • 1/2 lingurita de sare, 100 g de stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de lamiie

Mod de preparare

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina puneti o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini asezati o cununa din suvite de aluat impletit. Faceti 4 suvite de grosimea unui creion, pe care le prindeti la un capat si le impletiti, incrucisindu-le alternativ doua cite doua. In spatiul din mijloc puneti umplutura. Frecati brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, adaugati galbenusurile, untul topit (dar rece), smintina, sarea, grisul, faina, coaja de lamiie rasa si stafidele, pe care le-ati tinut o ora in rom. Bateti albusurile spuma tare, adaugati zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit puneti-o peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare. Presati cu mina lateral, inalt, iar la mijloc puneti crema, pe care o nivelati. Asezati deasupra un gratar din aluat, ungeti cu ou sau numai cu albus si dati pasca la copt in cuptorul incalzit.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise