Pasca cu pandispan

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 8 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 8-10 linguri faina
  • Umplutura
  • 700 gr branza de vaci
  • 5 oua
  • 150-200 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1-2 linguri faina alba
  • stafide

Mod de preparare

Pandispanul:

Separam ouale.

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar compozitia isi dubleaza volumul.

Adaugam esenta si praful de copt,iar mai apoi faina treptat.

Albusurile le batem spuma separat.

La urma incorporam in compozitia de galbenusuri,albusurile spuma,insa cu o lingura.

Umplutura:

Ouale le mixam putin cu zaharul.

Intr-un bol punem branza ,peste punem ouale batute si mixam ,dar la o viteza mica.

Incorporam esenta,coaja rasa de lamaie,stafidele iar la urma 1-2 linguri faina(daca branza este bine scursa si cremoasa,atunci e posibil sa nu mai fie nevoie de faina).

Luam o tava patrata,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.

Punem 3/4 din compozitia de pandispan in tava,apoi cu o lingura ,din loc in loc,punem si umplutura.

Deasupra punem restul de pandispan.

Dam tava in cuptorul incins,temperatura sa fie potrivita si o lasam pana ce pasca e bine copata(facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata,o scoatem si o lasam sa se raceasca,apoi putem taia si servi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise