pasca cu smantana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 1 kg. smantana
  • 450 g. zahar
  • 150 g. faina
  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si de portocala
  • stafide. fructe confiate dupa gust

Mod de preparare

Smanatana se scurge, se bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea .

Separat albusurile se bat bine cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine.

Se amasteca cu smantana, faina , aromele prin rasturnare.

Se unge o tava rotunda cu unt se pune o foaie subtire de aluat, se adauga un strat consistent de crema se coace la foc potrivit timp de 45 min. Cu cat coacerea se face mai lent este mai bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise