Pasca de Paste

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat: o lingura drojdie de bere
  • 1 kg. faina
  • 8 galbenusuri
  • coaja de lamiie
  • o cana cu lapte dulce
  • 300 gr. zahar
  • 200 gr. unt. Pentru umplutura: 1 kg. smintina groasa
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • 100 gr. stafide
  • 300 gr. zahar
  • sare

Mod de preparare

Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca. Umplutura se realizeaza combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smintina. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise