Paste cu ciuperci si pesto de patrunjel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de paste (de care doriti)
  • 1 conserva de ciuperci (eu am folosit proaspete)
  • 2-3 fire de ceapa verde/1 ceapa,
  • marar;
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1-2 frunze de busuioc

Mod de preparare

Pui pastele la fiert, in apa clocotita, sarata si le fierbi cat sa ramana "al dente". Le scurgi.

Calesti usor ceapa tocata in putin ulei, dupa care adaugi ciupercile taiate, nu foarte marunt; acoperi tigaia cu un capac si lasi pe foc cateva minute, cat sa se inmoaie ciupercile. Amesteci din cand in cand. Adaugi sare si piper dupa gust si mai apoi mararul tocat marunt.

Pui ingredientele pentru pesto in blender, sau te folosesti de un mixer vertical si le mixezi pana obtii o compozitie fina.

Servesti pastele cu ciuperci si pesto.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise