Paste cu ciuperci, sunca, smantana si vin alb

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de paste fainoase, mai late
  • un borcan de ciuperci intregi sau taiate
  • o cutie de smantana
  • doua linguri de ulei de masline
  • o ceapa de marime potrivita
  • un pahar de vin alb
  • 300 gr de sunca sau kaizer putin afumat sau alta sunca
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se scurg de zeama din borcan si daca nu sunt taiate se taie in felii. Sunca se taie felii late de 1cm si lungi de 2-3 cm. Ceapa se curata de foile de deasupra, se spala si se taie solzisori.

Ciupercile si sunca se pun intr-o tigaie la calit cu uleiul de masline, apoi se adauga si ceapa si se stinge cu vinul alb.

Se lasa sa fiarba la foc mic cca. 10 minute, apoi se adauga smantana, se potriveste de sare si piper dupa gust si se lasa in continuare la foc inca vreo 10 minute.

Intre timp pastele se fierb in apa cu o lingurita de sare. Dupa ce au fiert pastele, acestea se scurg, dar nu se limpezesc, deoarece nu mai pot absorbi sosul.

Dupa ce au fost scurse, pastele se adauga peste sos, se amesteca si se lasa cu capacul acoperit vreo 5 minute, sa absoarba sosul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise