Paste cu ragu

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 roșie;
  • 1 ceapa;
  • jumătate de ardei roșu;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 1 pahar de vin alb;
  • 250 gr bulion;
  • 250 gr paste orechietti;
  • 250 gr carne tocata amestec vita cu porc;
  • 100 gr brânză rasa-parmiggiano;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Se taie ceapa, usturoiul, ardeiul și roșia mărunt. Se pun la călit într-o tigaie cu o lingura de ulei. Când acestea s-au călit se adăuga carnea tocata amestecând-o bine cu restul ingredientelor, se pune sare si piper și se tine la foc mic pana scade toata apa lăsata de la carne. Când începe sa se usuce carnea și restul ingredientelor, se adăuga vinul alb și se lasă pana se evapora. Se adaugă bulionul și se mai tine pe foc în jur de 20 minute.

Intre timp punem o oala cu apa la foc pentru a fierbe pastele.

Când apa începe sa fiarbă, se adaugă sare mare și pastele, amestecând cu o lingura de lemn sa nu se lipească. Se mai adaugă și lingura de ulei.

Se lasă sa fiarbă conform instrucțiunilor de pe punga. Când acestea sunt gata, se scurg de apa și se răstoarnă într-un recipient .

Când ragu-ul este gata se toarnă peste pastele fierte. Se amesteca bine și se servește cu brânza rasa.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise