Paste cu somon afumat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g paste scurte (de preferinta italiene)
  • 100 g somon afumat (o confectiune),
  • 200 g smantana,
  • 3-4 linguri ulei,
  • sare

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa cu sare.Se respecta timpul de fierbere indicat pe ambalaj.

In timp ce fierb pastele, se prepara sosul astfel: se taie somonul in patratele mici.

Intr-o tigaie mai mare, se pune uleiul si somonul taiat.

Se lasa la foc mic si se amesteca, timp de 5 min. Isi va schimba culoarea (devine mai deschis).Adaugati smantana,si amestecati bine totul la foc mic.Se lasa sa dea cateva clocote.

Se scurg pastele (nu se clatesc) si se toarna in tigaie, peste sosul cu somon si smantana, amestecand pe foc pastele cu sosul cca 1 minut.

Serviti calde.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise