paste cu sos caramel si fructe

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g paste scurte
  • 2 fructe (mere, pere, mango, gutui) cu pulpa mai tare
  • 5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 lime sau lamaie
  • 1/2 lingurita praf cuisoare
  • 1/2 lingurita praf scortisoara

Mod de preparare

- se fierb pastele in apa cu sare si se lasa la scurs

- se taie fructele in feliute 2-3 mm grosime dupa ce am scos cotoarele/samburii

- intr-o tigaie de teflon se caramelizeaza zaharul. cand devine brun-roscat se adauga untul

- peste zahar si unt se adauga feliile de fructe, scortisoara si cuisoarele. se calesc fructele cu grija sa nu se sfarame

- cand s-au inmuiat fructele si siropul e omogen se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana. se omogenizeaza si se adauga sucul si coaja de la 1/2 lime/lamaie

- se toarna peste paste. e buna si calda si rece. pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise