paste cu sos caramel si fructe

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g paste scurte
  • 2 fructe (mere, pere, mango, gutui) cu pulpa mai tare
  • 5 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 lime sau lamaie
  • 1/2 lingurita praf cuisoare
  • 1/2 lingurita praf scortisoara

Mod de preparare

- se fierb pastele in apa cu sare si se lasa la scurs

- se taie fructele in feliute 2-3 mm grosime dupa ce am scos cotoarele/samburii

- intr-o tigaie de teflon se caramelizeaza zaharul. cand devine brun-roscat se adauga untul

- peste zahar si unt se adauga feliile de fructe, scortisoara si cuisoarele. se calesc fructele cu grija sa nu se sfarame

- cand s-au inmuiat fructele si siropul e omogen se ia tigaia de pe foc si se adauga smantana. se omogenizeaza si se adauga sucul si coaja de la 1/2 lime/lamaie

- se toarna peste paste. e buna si calda si rece. pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise