Paste cu sos de ciuperci galbiori

In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga cu paste integrale
  • 300 g ciuperci galbiori
  • 3-4 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 200 ml smantana lichida de soia (eu am avut smantana de cocos)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

In vasul cu ulei, se caleste usturoiul intreg, fara sa se arda, doar cat isi elimina aroma si se scoate; se adauga apoi ceapa tocata marunt, ciupercile foarte bine spalate, scurse si taiate marunt.

Dupa ce a scazut apa din ele, se adauga vinul si se lasa la fiert, pana scade, iar aroma vinului a intrat in ciuperci.

Se adauga acum smantana, se lasa pe foc, amestecand pana se ingroasa putin, se potriveste de gust, apoi se opreste focul.

Intr-un vas cu apa si sare, se fierb pastele 8-10 min, fiind facute din faina de grau dur, necesita un timp mai mare.

Se strecoara, iar dupa ce sunt bine scurse, se pun pe un platou, deasupra sosul de ciuperci, apoi se serveste.

Un deliciu!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise