PASTE CU SOS DE LEGUME

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400g paste scurte
  • 200g brocoli
  • 200g morcovi
  • 100g conopida
  • 1 dovlecel
  • 100g telina
  • 1 conserva de rosii maruntite in bulion
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • cascaval pentru gratinat
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Brocoli, morcovii, conopida, telina si dovlecelul se pun la fiert in apa sarata dupa care se paseaza cu blenderul pana se obtine o pasta omogena. Ceapa se taie rondele si se caleste in putin ulei de masline dupa care se adauga rosiile in bulion si apoi pasta obtinuta din legumele fierte si pasate. Se lasa pe foc sa dea cateva clocote impreuna si sosul se ingroasa ca o smantana, dupa care se adauga sare , piper si oregano dupa gust. Peste sos se pun pastele fierte, se amesteca usor , se pun intr-o tava , se presara cascaval ras deasupra si se dau la cuptor pentru 20-25 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise