PASTE CU SOS PICANT DE ROSII

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 4 portii:
  • 1 kg de rosii bine coapte, 2 ardei grasi(unul rosu si unul portocaliu pt aspect, dar pot fi numai rosii sau numai portocalii), 1 ceapa, usturoi-2 catei, 2 linguri ulei de masline, putin rozmarin, sare, piper, o punga de paste tubulare sau spirale(400 sau 500 g.

Mod de preparare

Rosiile oparite se curata de coaja, le taiem marunt, Ardeii spalati, scoatem samburii din ei apoi ii taiem rondele. Ceapa si usturoiul, evident curatate, se taie rondele. Intrun cratit incingem uleiul, calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile, ardeii, condimentele si fierbem la foc mic 15-20 minute pana obtinem un sos. Intre timp fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa. Asezam pastele intrun castron, turnam sosul peste ele si adaugam rozmarinul. Cine doreste, poate inlocui rozmarinul cu busuioc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise