Paste cu sos picant de vinete

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1punga cu paste
  • 1vanata mare
  • 1cutie cu rosii cubulete sau 500g rosii bine coapte
  • 1lingurita boabe de coriandru
  • 2ardei iuti uscati mici
  • 125g masline fara samburi
  • ulei de masline
  • 150g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1lingura otet
  • cherry galbene(optional)

Mod de preparare

Vanata spalata,uscata,se taie cubulete,se pudreaza cu sare si se lasa intr-o sita 10min;se oparesc apoi 1-2min si se scurg;

In tigaie se pun 5-6linguri ulei de masline,se caleste vanata,se adauga boabele de coriandru si ardeiii uscati,pisate impreuna in piulita,apoi maslinele taiate,rosiile cubulete,rosiile galbene intregi,busuioc verde sau uscat,sare,piper pentru cine doreste, si se lasa pe foc mic pana scade,30-40min;la sfarsit se adauga otetul dupa gust.

Se serveste pe farfurie pastele fierte si scurse,deasupra sosul de vinete,parmezan ras si busuioc verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise