Paste cu sos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Sos: o ceapa mare, 300 gr. ciuperci, 350 gr. sunca presata (sau orice alt mezel, in functie de preferinte), o lingurita de unt, 250 gr. bulion, 2 foi de dafin, apa (in functie de cit de legat sa fie sosul), cimbru, vegeta, busuioc, oregano si/sau alte mirodenii preferate
  • Paste: 400 gr. paste, ulei, sare
  • Pt. ornat: 200 gr. cascaval ras sau brinza rasa

Mod de preparare

Se toaca ceapa foarte marunt si se pune la rumenit cu untul; sunca se taie in fisii subtiri si se pune peste ceapa care se rumeneste; apoi se adauga si ciupercile netaiate; separat se face un amestec din vegeta, bulion si apa, care se toarna peste ceapa, sunca si ciuperci; se lasa sa dea in citeva clocote si se mai adauga apa fiarta din cind in cind; apoi se adauga si celelalte mirodenii si se mai lasa sa fiarba cca 8 minute.

Separat, intr-o oala in care fierbe apa in care s-a pus putin ulei si sare, se varsa pastele, amestecind de 4-5 ori pina se fierb (cca 12 min.); cind sint fierte, se scot intr-o sita si se trec sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Pastele se asaza pe farfurii, se toarna sosul peste ele si deasupra se presara cascavalul sau brinza. Se pot servi cu un pahar de vin rosu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise