Paste exotice

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - spaghetti
  • - grapefruit (unul mediu la doua portii)
  • - fructe de mare (eu personal am folosit cu precadere creveti)
  • - morcovi(1 morcov la 2 portii)
  • - usturoi (2 catei la 2 portii)
  • - ceapa (o ceapa mica la 2 portii)
  • - ketchup light (cred ca ar merita incercat si cu rosii)
  • - lichior de oua (50ml la 2 portii)
  • - faina, ulei, sare, curry, paprika, busuioc, patrunjel, zahar

Mod de preparare

1. Se fierb pastele. In paralel se caleste usturoiul pana cand devine putin galbui, se adauga apoi si morcovii si fructele de mare.

2. Se scot pastele, se spala cu putina apa calduta, se pun putin la calit alaturi de restul compozitiei.

3. Se cojeste grapefruit-ul si se taie cubulete, se ia cat mai mult din coaja sa ramana numai pulpa.

4. Se prepara sosul. Intr-o oala se caleste putin ceapa. Se adauga ketchup-ul si grapefruit-ul. Se lasa putin la foc mic. Se adauga lichiorul de oua si faina frecata cu putin apa pentru a se mai ingrosa sosul. Se potriveste de zahar si se adauga condimentele dupa gust.

4. Se amesteca si restul compozitiei in sos. Se serveste cald.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise