Paste la cuptor cu legume, carnati si branza

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g paste scurte (spirale, melcisori, creste)
  • 200 g carnati afumati
  • 2-3 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi rosu/galben
  • 1 ardei peperoni nu prea iute
  • 1 vanata (500-600 g)
  • o mana de frunze de spanac
  • 3 oua
  • 100 g telemea
  • 4 linguri smantana
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 g ketchup de rosii si ardei rosii
  • sare, piper, paprika
  • 2 cuburi/lingurite concentrat de ciuperci

Mod de preparare

Puneti pastele la fiert in 3 litri de apa clocotita cu putina sare, dupa indicatiile de pe pachet.

Curatati vanata de coaja, taiati-o cubulete, pudrati-o cu putina sare, apoi stoarceti zeama. (vezi video)

Puneti la calit in ulei ceapa tocata, vanata stoarsa, carnatii taiati marunt, ardeii grasi fasiute subtiri si spanacul spalat si taiat marunt. Dupa cateva minute adaugati rosiile cubulete, cateva feliute de peperoni, patrunjelul tocat si concentratul de ciuperci. Dregeti gustul de sare, piper, paprika, adaugati ketchup si lasati cateva minute la foc mic pana mai scade zeama.

Ungeti o tava mai adanca cu ulei, puneti un strat de paste strecurate, peste care raspanditi uniform umplutura de legume cu carnati. Puneti deasupra restul de paste si dati tava la cuptor, la foc mediu, cam 30 de minute.

Amestecati ouale cu smantana pana se omogenizeaza si radeti branza pe razatoarea mare. Scoateti tava din cuptor, turnati deasupra amestecul de oua cu smantana si presarati branza rasa, apoi mai dati la cuptor, la foc mic, 15-20 minute.

Lasati sa se racoreasca, portionati si asezati pe farfurii, decorati cu feliute de peperoni si frunze de patrunjel.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise