Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pastravi mijlocii.
  • 2 rosii.
  • 1,5 kg cartofi(pentru copt in vas Roman).
  • 50 gr unt.
  • 1 ceasca de vin alb.
  • sare,piper proaspat macinat,boia de ardei dulce,oregano.

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem cubulete mici de unt si il repartizam peste toti cartofii si bagam vasul cu capac la cuptor pentru cel putin o ora si jumatate.Specific ca acesti cartofi,trebuiesc gustati, deoarece eu i-am tinut 2 ore, la foc mijlociu.Cu cat mancarea se face la foc domol,iese mai buna.Apoi pregatim pestele, il curatam si il punem intr-un vas yenna cu 2 rosii taiate felii, cu condimentele care ne plac,o ceasca de vin alb,punem si capacul si il lasam 30 de minute la cuptor la foc mijlociu.A fost un deliciu am vrut sa pun si niste feliute de lamaie,dar asa de frumos miroseau si cartofii si pestele,incat mi-am adus aminte dupa ce l-am mancat.La acest fel de peste merge si un pahar de vin alb.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise