Patacones

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 banane mari verzi(Platano)
  • ulei
  • o forma speciala
  • sare, piper
  • ulei
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se iau aceste banane verzi care nu sunt dulci, se curata destul de greu de coaja, se adauga cateva picaturi de lamaie peste ele sa nu se innegreasca.

Bananele verzi(platano) se folosesc doar la mancaruri si salate, nu se consuma ca celelalte banane galbene.

Se curata de coaja si se taie bananele in rondele, se pune intr-o forma speciala si se taseaza, luand forma unui cerc, dupa ce s-au aplatizat se sareaza si pipereaza, se pune in tigaie la prajit.

Se prajesc pe ambele parti, se scot din tigaie pe servetele absorbante, pentru a indeparta surplusul de grasime.

Se servesc ca garnitura la felul principal.

Pofta Buna,

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise