Pate de ficat de pui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g ficat de pui
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 150 g margarina (unt)
  • 1 morcov
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare, piper, paprika
  • optional 1 cub concentrat ciuperci
  • cateva fire de marar, spanac si loboda rosie pentru decor

Mod de preparare

Se fierbe ficatul de pui in apa cu putina sare, morcovul si cateva frunze de ceapa verde, aproximativ 20-25 minute.

Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in 50 grame margarina (unt). Se topeste restul de margarina si se amesteca cu ficatul dat pe razatoare si ceapa verde calita.

Se freaca bine cu telul sau se mixeaza, se condimenteaza si se da la rece, cam 30 minute.

Asezati pateul intr-un castronel sau se portioneaza direct pe farfurioare mai mici cu un sprit, se orneaza cu feliute de morcov fiert, verdeata si se stropeste cu putin ulei de masline.

Pofta buna.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise