Pate de pui

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pui
  • 2 pulpe de pui dezosate
  • un morcov
  • o radacina patrunjel
  • o ceapa mare
  • 200 ml vin alb sec sau demisec
  • 250 g unt
  • un castravete murat
  • o lingurita rasa de zahar
  • sare, piper, condimente dupa placerea fiecaruia (eu am folosit un amestec facut de mine: boia dulce, chimen, dafin, oregano, maghiran, usturoi pudra)

Mod de preparare

Curatam morcovul, patrunjelul si ceapa. Morcovul si patrunjelul se rad, ceapa se taie - nu va chinuiti sa o taiati foarte marunt, oricum totul va merge la robot mai incolo. Pulpele de pui se curata de orice ce nu este carne (piele, grasimi, zgarciuri, vene ) si se pun intr-o tigaie, fara ulei, la foc mic.

Se curata si ficateii de pielite. Se adauga in tigaie, impreuna cu morcovul, patrunjelul, ceapa, 100 g unt si vinul. Se pune capac si se lasa sa se inabuse. Mai amestecati din cand in cand. Dupa vreo 10 minute de fiert, luati capacul si lasati pe foc mai mic sa scada zeama. Sunt gata cand a scazut aproape de tot (nu ii lasati sa inceapa sa se prajeasca)

Se pune compozitia obtinuta intr-un robot de bucatarie, se adauga restul de 150 g unt, si se face pasta. Apoi adaugam condimentele (eu le pun la sfarsit ca sa pot gusta si completa pana sunt multumita)

Castravetele este optional ! Cine vrea, il taie cubulete mici si il amesteca in jumatate din pasta obtinuta. Se pune in castronele si se da la frigider pentru vreo ora. Se poate servi din castronele.

Observatii:

- se poate folosi piept de pui in loc de pulpe

- din cele de mai sus au rezultat 6 castronele pline - 4 le-am pus la congelator, urmand a le decongela la frigider cand vrem sa mancam pateu

- pentru un pateu cu mai putine grasimi inlocuiti untul care se adauga la etapa de mixare (150 de grame) cu 100 g smantana.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Iria.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise