Pateu de Conopida

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conopida mica de 500 g, spalata si desfacuta in buchetele
  • o lingurita cu mustar
  • o jumatate de lingurita cu turmeric (optional)
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • apa

Mod de preparare

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba.

Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 15-20 de minute, pana cand devin moi.

Pregatim o strecuratoare si scurgem conopida fiarta foarte bine, astfel incat sa scoatem toata apa dintre inflorescentele de conopida. Apoi o lasam sa se racoreasca.

Pregatim robotul de bucatarie si punem in vasul acestuia conopida racorita.

Mixam cateva minute, pana cand obtinem o pasta.

Adaugam mustarul, turmericul (daca folositi) si uleiul de masline. Adunam crema de conopida de pe peretii vasului si mixam pana la omogenizare, cam un minut, pana cand obtinem un piure fin si omogen.

Condimentam crema de conopida cu sare si piper macinat, amestecam si gustam.

Lasam pateul de conopida minim o ora in frigider.

Servim pe paine prajita.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/v7TI-zX3Fbs

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise