Pateuri pentru Alex

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g brânză dulce
  • 250g margarină
  • 250g făină
  • 2 ouă
  • un vârf de cuţit de sare

Mod de preparare

250g de brânză se frământă cu margarina şi făina, după care se ţine la frigider el puţin 1/2 oră.

Se intinde o foaie groasă de 1cm şi se taie rondele cu un pahar. Rondele se pun câte două, una peste alta, dar celei de deasupra i se face o gaura la mijloc cu un pahar mai mic. În acea gaură se pune din următorul amestec:

250g brânză dulce şi un ou amestecate bine.

Se pun pateurile în tavă, se ung cu celălalt ou bătut bine(sau numai cu gălbenuş), se bagă la cuptor să se coacă.

Sunt gata când s-au rumenit puţin pe margini.

Sunt foarte bune calde, dar şi reci.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise