Pateuri pentru Alex

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g brânză dulce
  • 250g margarină
  • 250g făină
  • 2 ouă
  • un vârf de cuţit de sare

Mod de preparare

250g de brânză se frământă cu margarina şi făina, după care se ţine la frigider el puţin 1/2 oră.

Se intinde o foaie groasă de 1cm şi se taie rondele cu un pahar. Rondele se pun câte două, una peste alta, dar celei de deasupra i se face o gaura la mijloc cu un pahar mai mic. În acea gaură se pune din următorul amestec:

250g brânză dulce şi un ou amestecate bine.

Se pun pateurile în tavă, se ung cu celălalt ou bătut bine(sau numai cu gălbenuş), se bagă la cuptor să se coacă.

Sunt gata când s-au rumenit puţin pe margini.

Sunt foarte bune calde, dar şi reci.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise