Pateuri Speciale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 oua
  • 40 grame masline negre
  • 200 grame sunca presata
  • 100 grame branza burduf

Mod de preparare

Pentru aluat

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.

Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Umplutura:

Se bat ouale spuma peste care se adauga maslinele si sunca taiate cuburi mici si branza, si se amesteca

Asamblarea:

Se intinde o foaie de aluat si se taie discuri cu un castron cam de 150 mm diametru, in mijloc se pun 2 linguri de umplutura si se indoaie in doua aluatul si se preseaza cu furculita pe margini. Pateurile se ung cu galbenus de ou batut, inainte de a fi date la cuptorul incalzit cam pentru 15 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise