Penne al forno

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • penne pentru o persoana (100-125g)
  • carne tocata (150g)
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 50ml vin alb
  • 1/2 cutie cu rosii cuburi sau 1 ceasca cu suc de rosii
  • cascaval ras si parmesan (50-70g)
  • sare, piper, busuioc uscat

Mod de preparare

Am pregatit sosul in timp ce apa pentru paste urma sa fiarba.

Ceapa se taie marunt si morcovul cubulete mici.In putin ulei de masline se caleste ceapa pana devine translucida. Se adauga morcovul si se caleste si el cu ceapa pentru un minut.Se adauga apoi carnea si se caleste pana se ''mazareste''.Se adauga vinul si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere sa elimine alcoolul.La sfarsit adaugam sucul de rosii sau rosiile cuburi si condimentele.

Lasam sa fiarba pana carnea este facuta caci la cuptor nu va sta mult.

Pennele fierte (mai mult sau mai putin) se scurg de apa si se amesteca cu sosul.Se adauga apoi intr-un vas termorezistent, se adauga cascavalul desupra si se tin la cuptor pana se topeste si rumeneste cascavalul.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise