Penne all'Arrabbiata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1 pachet paste Penne
  • 3 dl linguri ulei masline
  • 1 ardei capia
  • 1 capatana usturoi
  • 4 rosii in bulion sau o cutie tomate pellatte
  • ardei iute sau boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • 1 lingura busuioc sau 4-5 frunze busuioc proaspat

Mod de preparare

Se fierb pastele. Se taie ardeii in cubulete mici de 5 mm si se calesc. Se adauga usturoiul pisat.

Se adauga rosiile in bulion, maruntindu-se rosiile.

Se adauga 1/4 ardei iute sau boia iute - sosul final trebuie sa fie f. iute (arrabiata = infuriata).

Se adauga sare si piper dupa gust. Se opreste focul si se adauga busuiocul

Se pun pastele in castonase, se adauga sos pe cat suporta fiecare o mancare iute, se dupa preferinte se presara parmezan.

Se serveste seara, cu o floare pe masa, lumanari aprinse, intr-o companie placuta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise