Penne all'Arrabbiata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1 pachet paste Penne
  • 3 dl linguri ulei masline
  • 1 ardei capia
  • 1 capatana usturoi
  • 4 rosii in bulion sau o cutie tomate pellatte
  • ardei iute sau boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • 1 lingura busuioc sau 4-5 frunze busuioc proaspat

Mod de preparare

Se fierb pastele. Se taie ardeii in cubulete mici de 5 mm si se calesc. Se adauga usturoiul pisat.

Se adauga rosiile in bulion, maruntindu-se rosiile.

Se adauga 1/4 ardei iute sau boia iute - sosul final trebuie sa fie f. iute (arrabiata = infuriata).

Se adauga sare si piper dupa gust. Se opreste focul si se adauga busuiocul

Se pun pastele in castonase, se adauga sos pe cat suporta fiecare o mancare iute, se dupa preferinte se presara parmezan.

Se serveste seara, cu o floare pe masa, lumanari aprinse, intr-o companie placuta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise