Penne cu sos de rosii si capere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 rosii proaspete
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 linguri de capere (neaparat murate - nu cele in sare)
  • 500 g penne
  • 4 linguri de ulei
  • 1/4 ardei iute murat
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita rasa de faina
  • parmezan
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rosiile proaspete se oparesc timp de cateva secunde in apa fierbinte, dupa care se decojesc si se taie cubulete.

Ceapa se taie solzisori iar usturoiul rondele si se calesc in ulei pentru cateva minute intr-o tigaie inalta.

La ceapa si usturoi se adauga rosiile, sosul de soia, ardeiul iute si piperul dupa gust. Se mentine la foc mic timp de 10 minute ( se amesteca des ) dupa care se adauga busuiocul, oregano, caperele, faina si sarea ( nu in cantitate foarte mare deoarece caprele murate si parmezanul contin destul de multa sare ). Se mai lasa pe foc timp de 5 minute, mestecandu-se in continuu.

In timp ce preparam sosul de mai sus, punem la fiert si pastele,acestea trebuind sa fie fierte

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise