Peperoni ripieni

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.10portii
  • Ardei gras,10 bucati,aprox.2kg(ardei mari,galbeni verzi rosii)
  • Piept pui,fara os si piele,0,800kg
  • Ceapa uscata si verde,0,400kg
  • Busuioc verde,0,030kg
  • Coriandru verde,0,0030kg
  • Pinolli(seminte de pin),Puteti inlocui cu seminte de floarea soarelui miez,0,150kg
  • Suc de rosii 0.500kg
  • 1 catel de usturoi optional,
  • Orez,0,500kg
  • Gogosari in otet,0,100kg
  • Mozzarella 0,500kg
  • Ulei de masline 0,050 L
  • Sare,piper,oregano,
  • Vin alb sec,0,050 L

Mod de preparare

Pregatire:

Ardeii se spala,se taie pe lungime si li se scot cotoarele

Ceapa uscata si cea verde,se toaca fin.

Busuiocul si coriandrul verde se toaca.

Pieptul de pui se toaca in blender,dar se poate toca la

cutit,dupa parerea mea fiind mai gustos.

Sucul de rosii daca este concentrat se dilueaza cu 2-3 linguri de apa.

Mozzarela o taiati in 20 de bucati egale.

Usturoiul se curata si se zdrobeste.

Preparare:

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,punem apoi,carnea de pui tocata,

ceapa,usturoiul,busuiocul,coriandrul,pinolli,vinul si se condimenteaza cu sare si piper.Se inabusa 15min,dupa care se adauga sucul de rosii.

Separat se fierbe orezul,sa ramana al dente.

Amestecati orezul cu sosul din tigaie.

Ardeii asezatii intr-o tava,cu scobitura in sus,umpletii cu amestecul descris mai sus.Faceti un varf din umplutura.Pe fiecare ardei puneti o felie de mozzarela,deasupra ei o bucatica de gogosar rosu.

Dati tava la cuptorul incins in prealabil,30de min.Dupa ce-i scoateti,presarati oregano.

Servire:

Ardeii umpluti,caci asta este traducerea din italiana,reprezinta o gustare calda si se pot servi la mese festive pentru ca arata foarte frumos.Pot fi serviti si ca fel de baza,doi la portie,cu extra sos daca doriti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise