pere cu scortisoara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 l vin alb;
  • » 3 linguri zahar;
  • » 1 baton de scortisoara;
  • » 1 varf de cutit nucsoara macinata;
  • » 1 varf de cutit piper proaspat macinat;
  • » 1 coaja de lamaie taiata fin;
  • » 4 pere coapte;
  • » 4 linguri smantana, optional.

Mod de preparare

Etapa I: Intr-o cratita mica, se da in fiert vinul cu zahar, scortisoara, nucsoara, piper si coaja de lamaie.

Etapa II: Intre timp, se curata perele de coaja (nu li se rupe codita) si se indeparteaza cotorul, cu un instrument special.

Etapa III: Se pun perele in vin, se reduce focul si se fierb perele, culcate, circa 20 de minute, pana s-au inmuiat. Dupa ce s-a scurs jumatate din timp, se intorc perele pe partea cealalta.

Etapa IV: Se ia cratita de pe foc. Se scot perele cu o spumiera si se aranjeaza pe o farfurie, cu coditele in sus. Siropul se strecoara si se toarna peste pere. Perele se pot lasa sa se raceasca putin si se pot garnisi cu cate o lingura de smantana.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise